Varför är det en bra idé att klä om en gammal möbel?

Många av våra gamla möbler håller betydligt högre kvalitet är dagens möbler. Genom att lämna in din soffa eller fåtölj hos en tapetserare bevarar du inte bara en del av din egen och vårt lands historia och kulturarv, om den kläs om på rätt sätt har du dessutom en i princip helt ny möbel som kan hålla i många, många år framöver. Och den blir precis som du själv vill att den ska vara – anpassad efter ditt hem och smak.

Genom att bevara och återvinna gamla möbler bidrar du dessutom till ett mer hållbart samhälle och gör en insats för miljön. Det finns ingenting som säger att det är bättre att köpa nytt när det kommer till möbler, så länge du har en möbel som du tycker om och vill satsa på!

Vad använder en möbeltapetserare för material?
Själva kärnan för en möbeltapetserare är givetvis tygerna. Jag samarbetar med mängder av leverantörer för att kunna erbjuda precis det tyg som mina kunder är ute efter. De finns i alla prisklasser och i alla färger, som passar alltifrån kontorsmöbler till antik rokokostil.

Förutom tyger jobbar man mycket med stoppningsmaterial, som används för att ge en möbel dess rätta komfort. Här finns olika alternativ; polyeter är vanligt och går relativt snabbt att jobba med och återfinns i många nyproducerade stoppade möbler. Tagel (från häst och nöt) är ett naturmaterial som jag också använder, främst till äldre möbler – och är det mest hållbara och miljövänliga alternativet. Tagel håller i många generationer medan skumplast/polyeter håller i upp till 15-20 år om du tar väl hand om möbeln. Ett annat naturmaterial (häst och nöt) är hairlock, som är sammansatt av latex.